Chiftelute cu spanac, cartofi si caju de post

Cine a spus ca perioada postului este grea, exista o varietate de retete delicioase care se pregatesc usor si sunt satiose, printre care si urmatoarea reteta.

Ingrediente:

600 g cartofi

Sare

200 g spanac

250 g rosii cherry

4 cepe

4 linguri de ulei de floarea soarelui

1 lingura de ghimber proaspat ras

2 lingurite de praf de mustar

1 lingurita de praf de turmenic

2 lingurite de boia

3 linguri de zeama de lamaie

Lapte

1 legatura de coriandru

6 linguri de caju macinat

Ulei pentru prajit

Cartofii se spala, apoi se fierb in coaja timp de 20 min in apa cu sare. Spanacul se curata, se spala si se usuca.

Rosiile se cojesc, se spala si se taie in sferturi.Ceapa se curata si se taie cubulete. Se incinge uleiul, in care se calesc spanacul, rosiile si ceapa. Amestecul se condimenteaza cu ghimber, praf de mustar, turmenic si boia. Se adauga si zeama de lamaie.

Cartofii se scurg, se curata de coaja si se zdrobesc impreuna cu putin lapte fierbinte si putina sare. Coriandrul se spala, se usuca si se toaca marunt. Se adauga coriandrul si piureul peste spanac, se amesteca dupa care se lasa compozitia la racit. In continuare se formeaza ciftelute care se tavalesc prin caju.

Se incinge uleiul, in care se prajesc apoi chiftelutele pana devin aurii.

 

Timp de preparare 30 minute

Pentru 4 portii

Pofta buna!

 

 

Leave a Comment